Besparen met je bedrijfswagen

Vele bedienden krijgen van hun werkgever in ons land een extra fiscaal voordeel in de vorm van een bedrijfswagen. Zo is algemeen bekend dat het overgrote deel van de Audi’s, BMW’s en andere wagens in de dagelijkse files naar onze hoofdstad bestaat uit bedrijfswagens.

Wat velen echter niet weten is dat je via een juiste keuze en gebruik van je bedrijfswagen nog iets extra kan gaan besparen.

Geld besparen met je tankkaart

Bij een bedrijfswagen hoort meestal ook een tankkaart, waardoor de eigenaar van de bedrijfswagen (al dan niet ongelimiteerd) kan tanken in binnenland of zelfs de volledige Benelux of Europa.

In het gebruikscontract van je leasingwagen zal steeds staan, dat je de bedrijfswagen niet mag gebruiken voor het uitvoeren van taxidiensten (zoals bijklussen als Uber bestuurder bijvoorbeeld).

Maar toch kan je nog iets verdienen aan die Tankkaart. Mag je bijvoorbeeld bij Q8 tankstations tanken, dan is het zeker voordelig om een Delhaize Pluskaart te gaan aanvragen. met deze pluskaart spaar je namelijk ook punten bij elke tankbeurt bij Q8 (1 punt per 2L brandstof).

Voorbeeldje:
Je tankt elke week 50L = 25punten/week = 1300 punten per jaar (zonder extra promoties) = 13 EURO per jaar in gratis aankoopcheques.

Het is niet veel, maar als je al je aankopen bij Delhaize uitvoert, dan tellen deze punten ook snel mee.

Kies gericht een nieuwe bedrijfswagen

Mag je een nieuwe bedrijfswagen kiezen, dan kan je ook een mooi maandelijks bedrag besparen door een juiste keuze van die nieuwe leasingwagen.

Ga hiervoor een rekentool gebruiken voor het berekenen van de VAA van de modellen, waaruit je mag kiezen.

VAA berekenen

Een klein verschil in maandelijks VAA bedrag, dat je dient te betalen voor je bedrijfswagen, kan op 4 jaar een grote besparing opleveren.

De keuze voor een eco-model met iets minder PK’s, kan je zo al snel een voordeel van 20EURO per maand opleveren, wat op 4 jaar tijd bijna 1000EUR besparing oplevert!

Wanneer kan je best mazout bestellen?

Wanneer je niet met aardgas, maar met mazout je huis verwarmt, krijg je steeds die jaarlijkse vraag weer.

Wanneer kan ik nu het beste een nieuw voorraad mazout laten leveren? Zeker bij mazout heb je steeds een levering voor een groot bedrag, waarbij een kleine prijsschommeling al snel een grote winst/verlies kan betekenen voor je portefeuille.

Tip1 : Bestellen voor je mazouttank leeg is

Als beste tip kan je alvast meenemen, dat je een nieuwe levering mazout moet bestellen voordat je het nodig hebt. Lijkt logisch, maar velen vergeten en dienen dan een spoedlevering aan te vragen. Wees dus op tijd en hou zelf bij wat je nog in je mazouttank hebt zitten.

Tip2: Bestellen wanneer het rustig is

Een andere toptip, die we kunnen meegeven is om alvast nu voordat de temperaturen echt naar beneden vallen je afspraak te maken. Wacht dus niet tot het vriest en de prijzen stijgen, maar vraag in de vroege herfst of lente om jaarlijks je mazouttank te laten vullen.

Tip3: Bestel samen met je buren

Als je nog enkele buren in de straat weet, die met mazout hun centrale verwarming doen, waarom niet allemaal te samen bestellen.

Je mag er zeker van zijn dat je op jullie bestelling van mazout een korting kan verkrijgen, daar de vrachtwagen maar 1 maal dient te passeren.mazout bestellen met korting

Hoe je huis koel houden?

Een vraag, die we allemaal wel eens stellen in de zomer, hoe kan ik nu het beste zorgen dat mijn huis lekker fris blijft?

We hebben hier al wat goede tips bij elkaar gebracht. Weet je nog leuke tips, laat het dan zeker via een reactie weten!

Het is gemakkelijker om je huis fris te houden, dan het terug fris te krijgen

Het start eigenlijk al bij een aangekondigde periode van warm zomerweer. Probeer direct vanaf het begin de warmte uit je huis te houden. Wanneer de warmte in je huis zit, zal het moeilijker zijn om deze er terug uit te krijgen.

Draai met de zon mee

Een methode die echt werkt is om ervoor te zorgen, dat de zon niet rechtstreeks je huis kan binnenschijnen. Sluit dus gordijnen en rolluiken aan de kant waar de zon staat en draai zo met de zon mee.

In de ochtend sluit je de gordijnen aan de oostkant en zo draai je mee langs het zuiden naar het westen. Onderschat ook zeker niet de kracht van de zon ‘s avonds, want ook dan kan de temperatuur binnen nog verder oplopen.

Maak de juiste keuzes bij nieuwbouw

Geen wonder, dat in vele zuiderse landen alle huizen een witte kleur krijgen om de warmte buiten te houden. In ons landje zie je vele nieuwbouwwoningen in hippe zwarte steen gebouwd worden. Mooi van uitzicht, maar een echte bakoven in de zomer, als je niet je voorzorgen neemt van een goede isolatie (ja isolatie houdt in de zomer ook de warmte buiten).

Lucht je huis ‘s ochtends vroeg

Wanneer de warmte in je huis zit, zit er niets anders op, dan ‘s nachts en vooral ‘s ochtends vroeg je huis goed te laten doorwaaien.

Zet ramen tegen elkaar open in je huis, zodat er een tocht kan ontstaan doorheen je hele huis. Een Raam openzetten in een kamer met gesloten deur, zal minder doeltreffend zijn, dan de deur van de kamer mee openzetten (let er wel op dat je deuren niet gaan toeslaan 😉 ).

Lang leve het platteland

Steden gaan door de concentratie van huizen, wegen en de afwezigheid van koele bossen en tuinen, snel opwarmen.

Een stad zal dan ook al snel enkele graden warmer blijven ‘s nachts, dan een dorp wat verder weg. Kan je de warmte dus echt niet meer aan, ga dan even logeren buiten de stad bij vrienden of familie.

Waar in het huis is het het friste?

Warmte stijgt, dus je zolder zal sneller opwarmen, dan het gelijkvloers. Een dakappartement kan romantisch klinken, bij warme zomerdagen is het toch vooral een sauna-gevoel, dat je er kan vinden. ;-)a

Ook de Noord-kant van je huis zal gevoelig frisser blijven, dan de zuidkant. Wat natuurlijk ook logisch is.

Eventueel kan je dus altijd je matras even verhuizen in huis om toch gebruik te maken van de frissere plekken in je huis.