Waarom is het voltage van herlaadbare batterijen lager (1.2 Volt) dan gewone batterijen (1.5 Volt)?

Een batterij is een samenstelling van bepaalde chemische stoffen. Die chemische stoffen bepalen het voltage of het aantal Volt van een batterij. Er is een verschil tussen de verschillende stoffen die gebruikt worden bij gewone batterijen en batterijen die je kan heropladen.

Alkaline batterijen (de gewone batterijen) hebben een spanning van 1.5 Volt terwijl NiMH batterijen (herlaadbare batterijen) bestaande uit Nikkel-Metaal-Hybride cellen een spanning van 1.2 Volt geven. Oplaadbare batterijen met een hoger voltage is mogelijk, maar die zijn te duur en worden dus zo goed als niet op de markt gebracht. De 1.2 Volt batterijen werken even goed als de Alkaline wegwerp batterijen, maar gaan daarom ietsje sneller leeg.

Uiteindelijk weegt de kost van het heropladen van batterijen niet op tegen telkens nieuwe batterijen te kopen.

Wat is de opwarmtijd voor een elektrische boiler?

Een elektrische boiler om je water op te warmen verspilt meer energie als je er geen timer klok voor gebruikt. Zo verlies je veel energie en betaal je een duurdere elektriciteitsfactuur dan mocht je er wel eentje inschakelen. Wanneer stel die je die nu best in? En wat is de opwarmtijd van zo’n elektrische boiler?  (meer…)