Hoe kattenpis en kattenurine geur verwijderen?

“Ze zijn toch zo schattig, meneer…” Katten blijven het favoriete huisdier in veel gezinnen. Maar soms kan je al eens voor vervelende verrassingen komen te staan.

Zo is de geur van kattenpis niet te harden en krijg je dit zeer slecht uit vloermatten, kledij, tapijten of andere voorwerpen, waar je kat zijn ding tegen heeft gedaan.

Zelf hadden we dit probleem met een fietskar voor de kinderen. 1 van de katten vond het plots nodig om deze fietskar als zijn territorium te gaan maken en geregeld de fietskar te gaan sproeien of zelfs in de fietskar te gaan urineren.

Een niet te harde ammoniakgeur was dan ook het gevolg en een zoektocht kon beginnen naar een manier om deze geur te verwijderen. Water en zeep helpen alvast niet tegen de geur van kattenpis. Ook veel andere producten uit de plaatselijke supermarkt of Gamma/Hubo werkten niet (zoals “HG aircare” wat echt niet werkte bij ons).

Na wat zoeken zijn wij uitgekomen bij Ecodor producten en bij ons werkte die UF2000 gelukkig wel. Zit je dus met hetzelfde probleem, kijk dan zeker eens naar dit product. Wij hebben het veelvuldig uitgegoten op alle plekken met kattenurine in onze fietskar en daarna een dagje buiten in de zon laten drogen (dus ga niet schrobben of wrijven op het product). Dat het daarnaast een natuurlijk product is, is helemaal mooi meegenomen. Top Tip tegen kattenpis geur dus!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.