Solar Impulse

Solar Impulse, eerste vliegtuig op zonne-energie

Solar Impulse

De Solar Impulse – 1e internationale vlucht

De Solar Impulse is het eerste vliegtuig dat werkt op zonne-energie. Voorlopig is dit slechts een vliegtuig voor 1 persoon, maar in de toekomst zal betere technologie er ongetwijfeld toe leiden dat ook passagiersvliegtuigen kunnen werken op zonne-energie. Een flinke stap vooruit in de luchtvaart, dat is zeker!

André Borschberg - Bertrand Piccard

André Borschberg & Bertrand Piccard – Uitvinders Solar Impulse

De Solar Impulse werd gebouwd door Bertrand Piccard (rechts) en André Borschberg (links), 2 Zwitsers. Beiden hebben een achtergrond in de luchtvaart. Terwijl Bertrand meer ervaring heeft met ballonvaarten, is André eerder thuis in de professionele wereld van het vliegen. Hij is meer bepaald een jetpiloot, maar ook een professionele vliegtuig- en helikopterpiloot.

Vrijdag morgen 13 mei steeg de Solar Impulse op en vertrok vanuit Payerna in Zwitserland naar Brussel. 13 uur later bereikte Bertrand de luchthaven van Zaventem. Hiermee willen de 2 heren aantonen dat we minder afhangen van fossiele brandstoffen dan we denken. Er is al veel mogelijk en dat bewijzen de 2 bollebozen hier volledig met hun statement.

Vorig jaar schreven André en Bertrand al een stukje geschiedenis met hun creatie: 24 uur rondcirkelen boven Zwitserland. Volgend jaar of binnen 2 jaar willen ze een reis rond de wereld maken met het eerste vliegtuig ter wereld aangedreven door zonnepanelen, de Solar Impulse.

Reis rond de wereld, lukt dat wel?

Theoretisch gezien kan het vliegtuig dankzij die zonnepanelen en de batterijen die de energie opslaan dag en nacht doorvliegen. Overdag laden de zonnepanelen de batterijen op, ’s nachts geven de batterijen dan hun energie af zodat het vliegtuig z’n tocht kan verder zetten en het haalt tot de zon op komt.

Bekijk hier de eerste en zéér spannende vlucht van de Solar Impulse.

Wil je meer weten over de Solar Impulse dan je altijd terecht op hun website.
Bekijk zeker eens de 3D sectie waar je meer tekst en uitleg krijgt omtrent het vliegtuig zelf.

1 Reactie

  1. Anita

    03.09.2015

    Beantwoorden

    Atoomenergie, naar de boeken van Jozef Rulof, metaphysicus, 1898-1952, http://www.rulof.org

    Atoomenergie is zonne/energie in het oneindige
    1. De wetenschap, de medici maken enorme sprongen. Als straks de atoomenergie daarvoor wordt gebruikt, ik garandeer u, over vijftig jaar, ja, dan is de kanker en de t.b.c. allang overwonnen. Maar nu vechten ze al. Meneer, mevrouw, dat duurt misschien nog veel korter, want de middelen die vliegen de ruimte uit momenteel. We krijgen machtige, machtige, technische instrumenten voor verschillende ziekten, en die lossen volkomen op. Straks krijgen we nog machtige, sensitieve instrumenten. We krijgen straks de directe stem en dan valt het woord onherroepelijk uit het bewuste Al naar de aarde. En dan hebben ze allemaal maar te buigen.
    (Vraag en Antwoord deel IV pagina 357)
    2..U maakt aanstonds – heb ik u verteld , en dat zegt de wetenschap al, dat zeggen wij, dat komt, de wetenschap weet het al – u kunt aanstonds, voor vier kruimels zand uit de woestijn maakt u een wereldreis. U krijgt eten en drinken ook, want dat is er genoeg, dat groeit voor niets, hoeft u niet meer te betalen, u hebt alleen maar te leven. …
    En dan gaat u, voor twee korreltjes zand maakt u een reis heen en weer naar Amerika, u kunt daar weer korreltjes nemen, aarde genoeg, ontdooi het maar, zet maar om in energie: één cel bezit kracht als de zon in het oneindige. Ik heb u verleden verklaard, u kunt alle geleerden, alle atoomgeleerden van de aarde hier brengen, dan zullen we hun college geven. …
    Als u de kern eenmaal voelt, kunt u het hele universum laten ontladen. Wat weer niet mogelijk is, hebben wij weer verteld, ik gaf u die lezing. Omdat ook de instrumenten weer vergeestelijkt moeten worden. Maar dat is niets. Maar komt allemaal. Door die energie krijgt u een paradijsleven op aarde. U gaat straks niet met duizend kilometer per uur, maar u gaat even met twintigduizend kilometer per uur.
    (Vraag en Antwoord deel V, 11 april 1950, pagina 154 t/m 156, druk 2003)

Geef een antwoord