Besparen met je bedrijfswagen

Vele bedienden krijgen van hun werkgever in ons land een extra fiscaal voordeel in de vorm van een bedrijfswagen. Zo is algemeen bekend dat het overgrote deel van de Audi’s, BMW’s en andere wagens in de dagelijkse files naar onze hoofdstad bestaat uit bedrijfswagens.

Wat velen echter niet weten is dat je via een juiste keuze en gebruik van je bedrijfswagen nog iets extra kan gaan besparen.

Geld besparen met je tankkaart

Bij een bedrijfswagen hoort meestal ook een tankkaart, waardoor de eigenaar van de bedrijfswagen (al dan niet ongelimiteerd) kan tanken in binnenland of zelfs de volledige Benelux of Europa.

In het gebruikscontract van je leasingwagen zal steeds staan, dat je de bedrijfswagen niet mag gebruiken voor het uitvoeren van taxidiensten (zoals bijklussen als Uber bestuurder bijvoorbeeld).

Maar toch kan je nog iets verdienen aan die Tankkaart. Mag je bijvoorbeeld bij Q8 tankstations tanken, dan is het zeker voordelig om een Delhaize Pluskaart te gaan aanvragen. met deze pluskaart spaar je namelijk ook punten bij elke tankbeurt bij Q8 (1 punt per 2L brandstof).

Voorbeeldje:
Je tankt elke week 50L = 25punten/week = 1300 punten per jaar (zonder extra promoties) = 13 EURO per jaar in gratis aankoopcheques.

Het is niet veel, maar als je al je aankopen bij Delhaize uitvoert, dan tellen deze punten ook snel mee.

Kies gericht een nieuwe bedrijfswagen

Mag je een nieuwe bedrijfswagen kiezen, dan kan je ook een mooi maandelijks bedrag besparen door een juiste keuze van die nieuwe leasingwagen.

Ga hiervoor een rekentool gebruiken voor het berekenen van de VAA van de modellen, waaruit je mag kiezen.

VAA berekenen

Een klein verschil in maandelijks VAA bedrag, dat je dient te betalen voor je bedrijfswagen, kan op 4 jaar een grote besparing opleveren.

De keuze voor een eco-model met iets minder PK’s, kan je zo al snel een voordeel van 20EURO per maand opleveren, wat op 4 jaar tijd bijna 1000EUR besparing oplevert!

Geef een antwoord