Hoeveel kost een stère brandhout?

Brandhout blijft nog steeds één van dé goedkoopste energiebronnen om mee te verwarmen. Niets boven een lekkere houtkachel die puft tijdens de winter. Gezellig en authentieke warmte en dat leuke geknetter. Maar hoeveel kost een stère (of kubieke meter / kuub) brandhout nu precies?

Als je even rondbelt in jouw buurt zal je zeker en vast een brandhoutleverancier vinden. De ene is natuurlijk al ietwat duurder of goedkoper dan de andere. Het hangt er vanaf wel hout je precies wil bestellen en of dat hout al droog is of niet. Droog hout is namelijk duurder dan nat hout. Dat moet je zeker in acht houden want de prijs kan énorm variëren als het hout nat is of al reeds te drogen werd gelegd.

Hoeveel kost zo’n kuub hout?

Je mag rekenen tussen de 50 tot 65 euro per kubieke meter haardhout.

Weet jij hoe je aan nog goedkoper brandhout kan geraken? Wij geven je nog enkele tips.

2 Reacties

 1. danschutter

  04.26.2015

  Beantwoorden

  uw post is totaal “verkeerd” qua informatie. Een stère is allesbehalve “1 kuub”, het is ongeveer de helft van een kuub… Uw richtprijzen raken daarmee ook kant noch wal. Alles heeft te maken met het volume van 1m hout, dat verzaagd wordt in te stapelen blokken (doorgaans van 50-40-33-30-25 of zelfs 20cm) en waarbij uiteraard volumeverlies gepaard gaat. Vandaar dat 1 kuub afhankelijk van de verzaagde lengte varieert van 1,75 tot meer of minder stère. Als u hout koopt moet u vooral letten op de soort (es, eik, els, berk…) en of the batch aangeboden wordt in formaat stère of kuub, grofweg gesteld een verschil met factor 1,75, dus ook qua prijs…
  groeten

 2. temmerman theo

  11.29.2017

  Beantwoorden

  maar wilgenhout, pas gerooid, hoeveel kost het per stere?

Geef een antwoord