Wanneer gras voor de eerste keer maaien?

Gras maaien na het zaaien en inharken, daar moet je best even mee wachten. Laat het gras maar eerst wat schieten en daarna mag je het afrijden. Hoeveel keer en waar precies?

Eerlijk is eerlijk. Gras zaaien in oktober is al iets te laat. Wanneer je best gras zaait? Laat augustus of begin september is de beste periode om je nieuwe gazon aan te leggen. De eerste maaibeurt, die geef je best een weekje na het zaaien. Het hangt ook wat af van het weer. Normaal gezien duurt het wel zeker een dikke week en dan pas mag je die grasmachine bovenhalen.

Als het gras zo’n 4 à 5cm lang is, dan mag je het voor de eerste keer maaien. Doe maar lekker kort, maar niet té kort. Zo’n 2 centimeter is perfect. Hierdoor gaat het fijn verspreide gras uitbreiden en zal je gras dikker komen te staan. Na nog eens zo’n goeie week, rij je het nieuwe gazon nog maar eens af op zo’n 2 centimeter.

Na 2 maal het gras afrijden, zou het gras al serieus wat dikker moeten staan. Daarna laat je de natuur best z’n werk doen. Een beetje meststoffen of vetten helpt natuurlijk.

Geef een antwoord