Zelfbouw zonnewarmte installatie

Heb je een tuinhuis dat je wilt verwarmen, dan kan je ook eens naar deze oplossing kijken, waarbij een zelfbouwer met behulp van lege frisdrankblikjes een ingericht tuinhuis verwarmt.

Een installatie met zwarte geverfde colablikken gaat de warmte van de zon opnemen, waarna er via luchtcirculatie lucht doorheen wordt gestuurd, die opwarmt.

Een super eenvoudig, maar ingenieus idee. Natuurlijk heb je wel zon nodig om er warmte uit te kunnen halen, maar zelfs op een koude/zonnige winterdag kan dit systeem je warme lucht brengen.

Een mooi zelfbouw projectje dus om eens uit te proberen of als schoolwerk na te bouwen.

Windturbine voor laptop

Windturbines, in het klein

Off-the-grid oplossingen zoals water-, zonne- of windenergie worden beter en beter.

Windturbine voor laptop

Frog Design ging de windenergie toer op en ontwierp een draagbare windturbine. De Revolver, een concept tot op heden, is inklapbaar en is niet grotere dan een standaard paraplu. Dat betekent dat je hem overal kan meenemen. Open klappen, de wind erin en hup:  35 watt aan vermogen.

Perfect voor smartphones, tablets of laptops.

De Revolver heeft recentelijk de prestigieuze BraunPrize 2012 Sustainability Award gewonnen als erkenning in z’n bijdrage tot de groeiende nood aan “personal power”.

Er zullen nog tal van toepassingen zijn waar ze kunnen gebruikt worden.
Een boormachine of iets anders aandrijven, daar is dit concept nog niet sterk genoeg voor. Nog even geduld dus.

Enhanced by Zemanta

Algen worden olie in 1 minuut

Biodiesel verkrijgen is een heel omstreden iets. Tot nu toe konden we enkele mais omtoveren in biodiesel. Door algen om te zetten in olie, is het veel interessanter om op lange termijn iets uit te bouwen ter vervanging van de fossiele olie. Je hoeft er ook geen uren meer voor te werken, geen grote landoppervlakte bezetten met gewassen om die om te vormen in olie.

Algen zijn de toekomst!