Condensatieketels worden verplicht

Stook je je huis warm met aardgas of stookolie, dan hoop ik voor jou, dat je al een condenserende cv-ketel hebt.

Een zogenaamde condensatieketel gaat namelijk gemiddeld voor maar liefst 30% besparing op je energieverbruik zorgen. De voorbije jaren kreeg je nog een belastingsvermindering bij de installatie van een condensatieketel. Deze vermindering is er nu niet meer, maar ook zonder deze subsidie, is de overstap echt wel lonend.

In Vlaanderen is ondertussen 75% van de aardgas cv-ketels een condensatieketel, maar bij stookolie gebruikers is er nog maar 10% in het bezit van een condensatieketel. Nog veel werk aan de winkel dus en veel mogelijkheden om te besparen.

Europese verplichting

Op 26 september 2015 gaat er trouwens een Europese richtlijn in, waardoor de verkoop van condenserende aardgas- en stookolie-ketels verplicht zal worden.

Dit is een duidelijke duw in de rug richting deze vorm van energiebesparing.

Een offerte aanvragen voor een condensatieketel

Ook bij het laten installeren van een condensatieketel, kan je nog wat extra besparen door verschillende offertes te gaan vergelijken met elkaar.

Vraag dus een vrijblijvende offerte aan, waarbij je de offertes van maximaal 5 cv-ketel installateurs zal ontvangen, zodat je optimaal kan gaan vergelijken.

Geef een antwoord