Besparen bij begeleiding naar een nieuwe carrière?

Na het behalen van een diploma begin je met een nieuwe job en na misschien zit je daar wel goed en blijf je direct 10 jaar bij je eerste werkgever.

Maar dan ben je die 30 voorbij, zijn er misschien kinderen en vraag je je af, of je nu tot je pensioen (62? 65? 76? of zal het 70 jaar worden?) op die stoel gaat blijven zitten? Zijn die jaarlijkse teambuildings of dat personeelsfeest nu echt wel zo leuk of niet? Ik doe zo graag social media moet ik dan maar leren adverteren op social media?

Elke 1 of 2 jaar jobhoppen is misschien ook niet de meest aangeraden manier van het opbouwen van je loopbaan, maar je hele leven in eenzelfde job slijten is ook niet iets meer dat van deze tijd is.

Laten jobcoachen?

Om de 7 of 10 jaar is het dus zeker aangeraden om je eens te laten begeleiden door een jobcoach. Tijdens enkele sessies ga je dan op zoek naar hoe goed je bij je job past en waar je talenten zitten. Op deze manier leer je jezelf weer beter kennen en weet je ook waar je misschien naar op zoek moet gaan.

Belangrijk is dat de Vlaamse overheid dit ook nog een goed sponsort en daar moet je dus zeker gebruik van maken. Zo kost 1 uur loopbaanbegeleiding normaal 169EUR, maar via zogenaamde vdab loopbaancheques kan je in totaal 7 uren loopbaanbegeleiding aanvragen. Dit via 2 loopbaancheques van 7 uur, die elke 40EUR kosten.

Dus in plaats van 7 keer 169EUR betaal je dan maar 80EUR. Dank u wel overheid… 😉

De voorwaarden hiervoor?

  • Je werkt momenteel voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige (of je zit in je opzegperiode)
  • Je hebt al minstens zeven jaar werkervaring als werknemer of zelfstandige
  • Je volgde de afgelopen zes jaar nog geen loopbaanbegeleiding
  • Je woont of werkt in Vlaanderen of Brussel

Word je echter met een ontslag geconfronteerd, ga dan zeker de mogelijkheden bekijken om eventueel beroep te kunnen doen op begeleiding voor outplacement.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.