Besparen met elektrisch rijden

De eerste reden voor het overstappen naar een elektrische auto is, dat het voordeliger is en ook milieubewust is. Maar de aanschafprijs van een elektrische auto licht alleen wel heel hoog. Daarom is elke manier van het extra besparen op het elektrisch rijden, een aantrekkelijke overweging. In deze blog gaan we vertellen hoe je het meeste geld kunt besparen door elektrisch te rijden. 

Het elektrisch laden aan huis   

Het eerste wat van belang is bij het besparen op het elektrisch rijden, is het aanschaffen van een laadpaal om je auto thuis laden. Aangezien het opladen van de auto bij een laadstation niet alleen veel tijd kost, maar ook nog eens de duurste manier van laden is. Naast de kosten die je bespaard door thuis de auto op te laden, bespaar je ook veel tijd wat ook heel kostbaar is. Het aanschaffen van een laadpaal voor thuis is heel gemakkelijk je kunt namelijk laadpaal advies krijgen, voor de beste laadpaal voor bij jou thuis. 

Het duurzamer opladen van de elektrische auto

Het rijden van een elektrische auto is al een goede stap richting een duurzame samenleving. Maar zelf het opladen van een elektrische auto kan verduurzaamd worden, Je kunt namelijk de elektrische auto laden op zonnestroom. Voor het opladen van de elektrische auto met zonne energie heb je zonnepanelen nodig, zonnepanelen bieden de mogelijkheid om volledig je eigen stroom op te wekken. Met deze stroom kun je weer je elektrische auto opladen, waardoor de elektrische auto opgeladen wordt door duurzame stroom. 

Naast dat de energie van zonnepanelen duurzamer is, kan je op de lange termijn ook geld besparen door het nemen van zonnepanelen. Met zonnepanelen kun je niet alleen je auto opladen, maar het hele huishouden voorzien van stroom. Het enige nadeel is dat je moet investeren in deze zonnepanelen en ook de installatie ervan, maar een elektrische auto is ook een investering die op lange termijn geld moet besparen. En daarnaast zijn zonnepanelen ook een goede stap richting een duurzame samenleving.  

Een slimme laadpaal 

En om ervoor te zorgen dat je precies kunt zien hoeveel stroom je auto verbruikt tijdens het laden, kun je ook een slimme laadpaal nemen. Deze slimme laadpaal komt samen met een app, waarin je gemakkelijk kunt zien hoeveel stroom er in de auto geladen wordt en wanneer de auto vol is. Deze slimme laadpaal kan ook helpen om te kijken hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, om jezelf volledig te kunnen voorzien van stroom.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.