Bespaar energie met fietsen op een elektrische fiets

Fietsen van en naar je werk is natuurlijk heerlijk. Lekker frisse lucht meepakken en hier en daar een zonnestraaltje. Maar wat als het hard waait? Of je moet heel ver fietsen om op je werk te komen? Dan is een elektrische fiets kopen wel aan te raden. Met een elektrische fiets heb je altijd de wind mee en kost het trappen je veel minder energie. Energie die je weer in je werk kunt steken.

Fietsen is goed voor je

Want door te fietsen zet je je hele lijf in beweging. Alle spieren doen mee. Van de benen tot het hart en de longen. Zo heb je zomaar een goede training op weg naar je werk. En op de terugweg weer! Je zult ook merken dat je van fietsen meer energie krijgt. Ook kun je tijdens het fietsen heerlijk je hoofd even leegmaken. Fietsen is de ultieme ontspanning, voor jong en oud. Je ziet tegenwoordig zelfs veel jongeren op een elektrische fiets naar school trappen. En dat is natuurlijk niet voor niets: door de frisse lucht en de beweging worden hun hersenen geactiveerd voor een intensieve schooldag.

 

Maar een elektrische fiets helpt mijn conditie toch niet?

Ja, zeker wel! Een elektrische fiets maakt juist dat je aan je conditie werkt. Want door weer en wind stap je nu op de fiets in plaats van in de auto of de bus. Door de bewegingen die je maakt train je je hele lijf. Ook als je de trapondersteuning aan hebt gezet. Daarbij is frisse lucht altijd goed voor je en dat krijg je op de elektrische fiets voldoende. Je kunt er weer even tegen als je een fijn stuk hebt gefietst.

 

Een elektrische fiets is een lust voor het oog

De elektrische fietsen van tegenwoordig zien er schitterend uit. Je moet goed kijken om te zien waar de accu en de motor zitten. Dat geeft ook direct aan dat de hedendaagse elektrische fietsen niet meer zo zwaar zijn. Het gewicht is beter verdeeld door een beter gebruik van materialen. De accu heeft een flinke actieradius en zal, bij goed gebruik, ook erg lang mee gaan. Dat is dus niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor het milieu! Kijk zeker ook eens naar die Belgische Cowboy fiets als hip alternatief voor de klassieke ebikes.

 

Waar koop ik zo’n elektrische fiets?

Voor een echt goede elektrische fiets ga je natuurlijk naar Fietsenwinkel.nl. Op de site zie je dat je, ook in België, niet ver hoeft te reizen om een van de winkels te kunnen bezoeken. De winkels zijn gevestigd in Antwerpen, Brugge, Gent, Hasselt, Leuven en Sint Niklaas. In de winkels krijg je het beste advies dat je je maar kunt wensen. Zo kun je een gratis proefrit maken en wordt de door jou gekozen fiets gratis bij je thuisbezorgd en voor je afgesteld.

Geen reacties

    Geef een reactie