Hoe als bedrijf de nodige hygiënische maatregelen nemen?

Met covid-19 (ook wel het Coronavirus) dat nu in alle hevigheid rondgaat in onze samenleving liggen zeer veel bedrijf stil en werken vele werknemers van thuis uit.

Als bedrijf moet je nu natuurlijk wel ook reeds naar de fase nadien kijken. Want ooit gaan de lockdown-maatregelen worden opgeheven en gaan al je werknemers terug op je kantoor of bedrijf werken. Het is dan ook van groot belang dat je nu reeds begint na te denken over welke hygiënische maatregelen je extra gaat doen. Want er zal als bedrijf een tijd geweest zijn voor 2020 en een tijd na 2020.

Ik denk dat iedereen het belang van een correcte manier van het assen van je handen nu wel begrepen heeft. Kijk dus kritisch naar je werkomgeving van je werknemers en begin nu reeds na te denken welke extra hygiënische maatregelen en artikelen van belang gaan zijn voor je bedrijf. Bijvoorbeeld de online winkel Kaiser+Kraft biedt daar de nodige oplossingen voor.

 

Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Het juiste materiaal om alles op een correcte manier proper te houden
  • Hoe maak je onze nieuwe denkwijze van veelvuldig handen wassen doenbaar op kantoor (zeep dispensers, hoe handen drogen,…?)
  • Welke afvalemmers ga je gebruiken? Open afvalemmers zijn daarbij niet meer de juiste keuze.
  • Welke beschermingsartikelen zijn er misschien nodig voor het geval iemand terug ziek zou gaan worden?
  • In een productieomgeving op welke manier ga je oppervlakte schoon houden? En moeten er geen rekken of werkplaatsen vervangen worden?
  • Welke extra instructieborden dien ik te plaatsen om werknemers en bezoekers van het bedrijf correct in te lichten?

 

Ook het belang van werken met social distancing zal de komende maanden nog steeds van belang zijn. Zo wordt er reeds gesproken van een systeem in de komende maanden met strengere en minder strengere periodes met maatregelen naar alle burgers. Denk dus na over hoe je social distancing in de praktijk kan brengen en welke aanpassingen je hiervoor dient uit te voeren in je bedrijf of kantoor.

Op deze manier kan je snel schakelen als bedrijf als er trapsgewijs een afbouw van de huidige maatregelen gaat plaatsvinden en werknemers terug toegelaten worden op kantoren of je terug op volle kracht de productie mag opstarten.

 

1 Reactie

 1. Mooi artikel.

  Je vindt ook onze hygiëne artikelen terug op https://www.schaefer-shop.be/magazijn-bedrijf/gemeenschappelijke-lokalen

  Bedankt,

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.