Tips om te besparen op kantoorkosten

Groeit je bedrijf? En ga je een kantoor huren, of misschien zelfs een pand kopen? Dan wil je niet al te veel kosten maken voor kantoorinrichting. Hoewel je het geld terug zal verdienen, zijn budgetten vaak beperkt. Hoe richt je nu zo goedkoop mogelijk een kantoor in?

Kiezen voor gebruikt meubilair?

Natuurlijk hoef je niet alles nieuw te kopen. Tegenwoordig zijn er winkels en bedrijven waar je gebruikt kantoormeubilair kunt kopen. Wanneer je hiervoor kiest, is het belangrijk dat je let op eventuele schade en gebruikssporen op het meubilair. Goedkoop meubilair is goed voor de portemonnee, maar het mag niet ten koste gaan van je professionele uitstraling. Vaak is de kwaliteit van de producten overigens geen probleem. Kantoormeubilair gaat redelijk lang mee.

 

Tweedehands kantoormeubilair is een goede optie als je voor het eerst een kantoor gaat inrichten, of als je nog in de startfase van je bedrijf zit. Zo hoef je nog niet meteen grote kosten te maken. Daarmee ben je trouwens ook heel milieubewust bezig: het hergebruiken van kantoormeubilair is goed voor het milieu. Dan kun je dus ook meteen zeggen dat je duurzaam en circulair bezig bent.

Slim inrichten

Goedkoop inrichten, betekent slim inrichten. Koop meubilair op de groei. Een vergadertafel waaraan meer plek is dan je op dit moment personeel hebt, is handig. In de toekomst kunnen er namelijk nog meer medewerkers bijkomen en dan is een grotere tafel toch best handig. Denk ook na over de vorm: kies je voor een T-line tafel, een Bridge of juist een ovale vergadertafel? Hoeveel plek heb je binnen de muren van het kantoor?

Denk na over wat je waar neerzet. Een praktische inrichting zorgt ervoor dat je niet al te veel geld kwijt bent. Maak gebruik van de vormen die het kantoor heeft, zodat je niet al te veel aanpassingen hoeft te maken.

Maak gebruik van acties

Ook (web)winkels waar je kantoorspullen kunt aanschaffen, hebben vaak acties en sale. Denk bijvoorbeeld aan 15 procent korting op stoelen of 20 procent korting op tafels. Probeer deze koopjes in de gaten te houden, want hiermee kun je aardig besparen.

Albeka is zo’n leverancier met regelmatige acties. Naast acties vind je hier ook nieuwe inrichtingen en gebruikt materiaal. Op die manier kun je met een relatief klein budget je hele kantoor efficiënt inrichten.

 

https://www.rayonnage-system.com

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.