3 tips hoe je geld kan besparen bij de aanschaf van een elektrische fiets

Elektrische fietsen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Ze zijn duurzamer dan auto’s, beter voor het milieu en goedkoper in gebruik. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen overwegen om een elektrische fiets aan te schaffen. Echter, een elektrische fiets kan behoorlijk prijzig zijn. Daarom hebben we hieronder drie tips op een rijtje gezet om geld te besparen bij de aanschaf van een elektrische fiets.

Ga voor een tweedehands elektrische fiets

Een tweedehands elektrische fiets kan een stuk goedkoper zijn dan een nieuwe. Er zijn steeds meer mensen die na een aantal jaar hun elektrische fiets willen vervangen voor een nieuw model. Hierdoor worden er steeds meer tweedehands elektrische fietsen aangeboden. Het kan dan ook zeker de moeite waard zijn om op zoek te gaan naar een tweedehands elektrische fiets.

 

Let er wel op dat je een tweedehands elektrische fiets koopt bij een betrouwbare verkoper. Controleer bijvoorbeeld of de fiets goed onderhouden is en of de accu nog goed functioneert. Het is mogelijk om de accu te vervangen, maar dit kan wel een flinke kostenpost zijn. Kies daarom voor een tweedehands elektrische fiets met een goede accu.

Lease een elektrische fiets

Een van de slimme manieren om geld te besparen bij de aanschaf van een elektrische fiets is door te overwegen om er een te leasen. Fietslease wordt steeds populairder en biedt een aantrekkelijk alternatief voor de traditionele aankoop. Bij deze optie heb je de mogelijkheid om voor een periode van meestal 36 of 48 maanden gebruik te maken van een fiets. Dit wordt vaak geregeld via de werkgever. In deze periode betaal je een klein bedrag per maand voor het leasen van de fiets. Wanneer het contract afloopt heb je de mogelijkheid om de fiets te kopen voor het resterende bedrag van de aankoopprijs. Het grote voordeel is dat je zorgeloos kunt fietsen tijdens de looptijd van het contract aangezien er een verzekering wordt afgesloten en de kosten voor het onderhoud overgenomen worden. 

 

Je kunt er ook voor kiezen om een fietslening aan te gaan. Dit is een goede optie als je als particulier een fiets wilt kopen. Als je niet direct het volledige aankoopbedrag wilt of kunt betalen dan kan een fietslening goed van pas komen. Hierbij leen je het geld voor de aanschaf van de fiets. Het volledige bedrag zal je in een specifieke looptijd maandelijks terug moeten betalen. De hoogte van dat bedrag is afhankelijk van de looptijd en de prijs van de fiets.

Vergelijk verschillende aanbieders

Als je op zoek bent naar een elektrische fiets, is het verstandig om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. De prijzen van elektrische fietsen kunnen namelijk flink verschillen per aanbieder. Door verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken, kun je flink besparen op de aanschaf van een elektrische fiets.

 

Let er wel op dat je niet alleen kijkt naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit van de fiets en de service die de aanbieder biedt. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je garantie krijgt op de fiets en dat je bij problemen snel geholpen wordt.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.