Handige tips om geld te besparen op verlichting voor in huis

Het creëren van een uitnodigende, warme en stijlvolle sfeer in huis hoeft niet duur te zijn. Met de juiste verlichting kun je een grote impact hebben op de uitstraling, het gevoel en zelfs de energie-efficiëntie van jouw huis, en tegelijkertijd geld besparen. Dat is in deze tijden natuurlijk erg fijn. Om je te helpen hebben we een paar handige tips voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Kies energie-efficiënte lampen

Energiezuinige lampen zijn de beste keuze om geld te besparen op de verlichting. Deze lampen, ook wel spaarlampen genoemd, verbruiken veel minder energie dan traditionele gloeilampen. Dit betekent dat ze minder kosten om te gebruiken en dat je op de lange termijn geld bespaart. Je vindt spaarlampen in verschillende vormen, maten en kleuren. Daarnaast kunnen de meeste soorten ook buiten worden gebruikt. Je kunt ook meer besparen door een programmeerbare lichtschakelaar te gebruiken om te regelen wanneer lichten aan of uit gaan. Dit is vooral handig voor buitenverlichting. Naast het verminderen van de energierekening, kan het kiezen voor energie-efficiënte lampen helpen bij het verminderen van jouw ecologische voetafdruk. Dit komt omdat de meeste energie-efficiënte lampen zijn gemaakt met minder gevaarlijke materialen dan traditionele lampen.

Investeer in dimmers

Een andere manier om te bezuinigen op het energieverbruik is het installeren van dimmers voor de verlichting. Als je op zoek bent naar een manier om jouw huis meer uitnodigend te maken, kunnen led dimmers een geweldige keuze zijn. Ze zijn vooral nuttig voor grote ruimtes met veel licht, zoals woonkamers en eetkamers. Met een dimmer kun je de helderheid van de verlichting aanpassen om precies de juiste sfeer te creëren. Zo kun je energie besparen door minder licht te gebruiken of het licht helemaal uit te doen. Dimmers zijn in meerdere opzichten nuttig. Ze kunnen worden geïnstalleerd op zowat elke verlichtingsarmatuur. Ze kunnen ook worden geïnstalleerd op lampen voor het interieur van een huis, denk aan wandlampen bijvoorbeeld.

Installeer bewegingssensoren

Een geweldige manier om te profiteren van natuurlijk licht en ook geld te besparen is met een bewegingssensorlamp. Deze lampen worden bestuurd door sensoren, die beweging detecteren en dan een licht inschakelen. Hierdoor kun je het licht alleen gebruiken wanneer het nodig is, waardoor je geld bespaart op elektriciteit. Ze zijn ook een goede keuze voor het verlichten van paden als je van en naar jouw huis loopt. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.